Risotto agli spinaci
Risotto aux épinards
Risotto met spinazie
Risotto agli spinaci
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept
-
- Voeg de spinazie eraan toe en laat deze 5 minuten koken
- Verwijder daarna de spinazie met een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen. Pureer de spinazie met een blender of staafmixer
-
Smelt 20g boter in een ruime pan en zet hierin de zeer fijn gehakte sjalot aan totdat deze glazig wordt en ietsjes begint te kleuren.
-
TOSTARE, SFUMARE E CUOCERE
- Voeg de rijst toe
- Laat deze even in de boter op zijn gemak komen terwijl u er zachtjes in roert
- Blus af met een scheut groentebouillon en breng weer aan de kook
- Al roerende laat u het vocht verdampen
- Niet te droog laten worden, altijd smeuïg houden, zoals een risotto hoort te zijn
- Herhaal dit proces, voeg iedere keer opnieuw wat bouillon toe en laat weer verdampen
-
MANTECARE
- Ongeveer na 10 minuten voegt u de gepureerde spinazie toe.
- Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst “al dente” gaar is en de risotto mooi glad en glanzend is.
- Voeg een klontje ijskoude boter toe en los dit al roerend op in de risotto.. Klaar!
-
IMPIATTARE
Serveer zodra het klaar is in voorverwarmde borden, Leg een stuk Parmezaanse kaas op tafel met een rasp, zodat iedereen zelf naar smaak wat kaas over deze risotto kan raspen.
-
Serveertip:
WIJNTIP
Een vederlichte witte wijn met niet al te veel hout, niet al te veel zuur, en zelfs niet al te veel neus. Deze risotto is zó subtiel van smaak dat een te stevige wijn meteen overheerst. Wij raden een Gavi aan.