Print opties

Risotto alle castagne

Risotto met gekookte kastanjes

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Gekookte kastanje

In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept

[caption id="attachment_1646" align="aligncenter" width="747"]Kant-en-klare gekookte kastanjes Kant-en-klare gekookte kastanjes[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentenbouillon; zie recept)
  • 1 sjalot
  • 100 milliliters rosé wijn
  • 1 courgette
  • 1 zout en fijne peper (naar smaak)
  • 40 grammen roomboter
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano (naar smaak)
  • 100 grammen gekookte kastanjes
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Truffelschaaf
Instructies
  1. Voorbereiding
    • Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
    • Hak de gekookte kastanjes grof en de rauwe sjalot fijn
    • Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel)
    • Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
    • Blus af met de rosé (deglaceren)
    • Voeg de gekookte kastanjes toe
    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale (klik voor recept) zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  2. Mantecare
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
    • Breng op smaak met zout en peper
  3. Serveertip:

    Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Gewoon raspen kan natuurlijk ook

Keywords: rijst, risotto, tamme, kastanje

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!