Risotto alle castagne

pinit

Risotto met gekookte kastanjes

Risotto alle castagne

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Gekookte kastanje

In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept

Kant-en-klare gekookte kastanjes
Kant-en-klare gekookte kastanjes

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding
    • Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
    • Hak de gekookte kastanjes grof en de rauwe sjalot fijn
    • Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel)
    • Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
    • Blus af met de rosé (deglaceren)
    • Voeg de gekookte kastanjes toe
    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale (klik voor recept) zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  2. Mantecare
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
    • Breng op smaak met zout en peper
  3. Serveertip:

    Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Gewoon raspen kan natuurlijk ook

Keywords: rijst, risotto, tamme, kastanje

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?