Risotto alle castagne
Risotto met gekookte kastanjes
Risotto alle castagne
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Gekookte kastanje
In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
- Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
- Hak de gekookte kastanjes grof en de rauwe sjalot fijn
-
- Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel)
- Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
-
- Blus af met de rosé (deglaceren)
- Voeg de gekookte kastanjes toe
-
- Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale (klik voor recept) zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
- Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
- Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
-
Mantecare
- Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
- Breng op smaak met zout en peper
-
Serveertip:
Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Gewoon raspen kan natuurlijk ook