Print opties

Risotto alle zucchine

Risotto met courgette

Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Ingrediënten
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentenbouillon; zie recept)
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 100 milliliters witte wijn
  • 1 zout en fijne peper (naar smaak)
  • 40 grammen roomboter
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Canneleur
  • Truffelschaaf
Instructies
  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

    • Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel)
    • Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
    • Deglaceer (blus af) met droge witte wijn
    • Reduceer tot de wijn verdampt is
  2. Voeg nu de courgette toe. U kunt deze in kwarten snijden of julienne 

  3. Spatel goed door elkaar

  4. Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale (klik voor recept) zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook

    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  5. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Mantecare

    Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto.

  7. Serveertip:
    • Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Gewoon raspen kan natuurlijk ook
    • Versier eventueel met wat sliertjes courgetteschil. Gebruik hiervoor een canneleur. Klaar!
Keywords: rijst, risotto, courgette

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!