Risotto alle zucchine
Risotto met courgette
Risotto alle zucchine
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
- Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel)
- Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
-
- Deglaceer (blus af) met droge witte wijn
- Reduceer tot de wijn verdampt is
-
Voeg nu de courgette toe. U kunt deze in kwarten snijden of julienne
-
Spatel goed door elkaar
-
Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale (klik voor recept) zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
-
- Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
- Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Mantecare
Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto.
-
Serveertip:
- Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Gewoon raspen kan natuurlijk ook
- Versier eventueel met wat sliertjes courgetteschil. Gebruik hiervoor een canneleur. Klaar!