Risotto ai finferli
Zet de spulletjes klaar.
Maak een mooie runderbouillon (klik voor recept) Vegetarische variant: brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
Cantharellen zelf plukken is natuurlijk het leukst. Maar de betere supermarkt heeft ze ook in het seizoen. Maak ze goed schoon met een droog paddentoelenborsteltje.
[caption id="attachment_2157" align="aligncenter" width="300"] Paddenstoelenborsteltje[/caption]Snij de sjalot in blokjes van niet groter dan 0,5 cm (brunoise).
Zet de sjalot op met de helft van de boter en laat eventjes glaceren, minuut of 5, op een laag vuur.
Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar. Vanaf dit moment start de kooktijd van de rijst (15 minuten).
Blus af met witte wijn (deglaceren).
Na precies 10 minuten (5 minuten voordat de rijst gaar is dus) voegt u de cantharellen pas toe.
Goed omscheppen.
Indien nodig bouillon bijven toevoegen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan.
Breng op smaak met zout.
Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto. Klaar!
Zorg voor een goede hoeveelheid Parmezaan of Grana Padano.
Serveer met de geraspte kaas. Eventueel met nog wat extra schaafsel (met de truffelschaaf).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!