Risotto met cantharellen

pinit

Risotto ai finferli

Risotto met cantharellen

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Zet de spulletjes klaar.

  2. Voorbereiding

    Maak een mooie runderbouillon (klik voor recept) Vegetarische variant: brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  3. Cantharellen zelf plukken is natuurlijk het leukst. Maar de betere supermarkt heeft ze ook in het seizoen. Maak ze goed schoon met een droog paddentoelenborsteltje.

    Paddenstoelenborsteltje
    Paddenstoelenborsteltje
  4. Snij de sjalot in blokjes van niet groter dan 0,5 cm (brunoise).

  5. Zet de sjalot op met de helft van de boter en laat eventjes glaceren, minuut of 5, op een laag vuur.

  6. Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar. Vanaf dit moment start de kooktijd van de rijst (15 minuten).

  7. Blus af met witte wijn (deglaceren).

    • Leng het mengsel aan met 3 pollepels bouillon of brodo vegetale
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje (groente)bouillon toe
  8. Serveertip:

    Na precies 10 minuten (5 minuten voordat de rijst gaar is dus) voegt u de cantharellen pas toe.

  9. Goed omscheppen.

  10. Indien nodig bouillon bijven toevoegen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan.

  11. Breng op smaak met zout.

  12. Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto. Klaar!

  13. Parmezaan raspen.

    Zorg voor een goede hoeveelheid Parmezaan of Grana Padano.

  14. Serveer met de geraspte kaas. Eventueel met nog wat extra schaafsel (met de truffelschaaf).

Keywords: rijst, risotto, paddenstoelen, cantharellen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?