Risotto met cacao (hier afgebeeld als bijgerecht)
Een woord vooraf:
Risotto vraagt om een bepaalde soort rijst: in ieder geval een Italiaanse, en dan, afhankelijk van de soort risotto, een iets droogkokende, zoals de Carnaroli, of een iets compacter blijvende voor nattere risotto’s (risotto all’onda). Voor dit laatste soort rijstgerechten gebruiken we het liefst riso Vialone Nano. Als u die niet kunt vinden, gebruik dan carnarolirijst. Als laatste alternatief kunt u kiezen voor arboriorijst, hoewel die eigenlijk meer voor salades is.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak een mooie kalfsbouillon zoals aangegeven in ons aparte recept.
Bouw de risotto op met een garneerring. Geef alleen een vork, en dek deze rechts in.
Een rode zoete (versterkte) wijn laat deze dis het beste tot zijn recht komen: een Banyuls uit de Rousillonstreek, een Old Tawny port uit Portugal, of een Rietvallei Rooi Muscadel uit Zuid-Afrika, bijvoorbeeld. Een mooie gerijpte Madeira Boal kunnen we er ons ook prima bij voorstellen.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!