Ook als voor- of bijgerecht!
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
Snij de rauwe wortel en aspergebroccoli in blokjes van niet groter dan 1 x 1 x 1cm (parmentier).
Zet de helft van de boter op in een pan.
Voeg de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
Nu de groente erbij.
Blus af met Champagne of witte wijn (deglaceren).
Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale...
...opdat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak af met paar paar eetlepels Parmezaanse kaas of Grana.
Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Serveer in hete, diepe borden en zet nog wat extra geraspte kaas op tafel. Klaar!
Deze risotto is enorm verfijnd van smaak. Een witte wijn zonder hout, niet te zwaar, zonder teveel poeha en aan de droge kant, vindt hier zijn beste reisgezel. Wij zeggen: Frascati. Een lichte rosé kan ook.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!