Gesauteerde kalfshartzwezerik met artisjokkenroomsaus en bleekselderij
Kalfszwezerik heeft een hele milde smaak. De smaak kan echter bij een al te grote portie een beetje tegen gaan zitten. Meestal zien we daarom de zwezerik als voorgerechtje of als begeleiding bij ander vlees, bij asperges of zelfs bij vis. Ook artisjok doet het prima, zoals u zult zien in dit recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voordat de zwezerik gegeten kan worden, moet deze gepeld worden. Volg deze instructies.
Kook de aardappels beetgaar en hou ze warm.
Kook de selderijstronken in hun geheel in licht gezouten water en hou warm.
BESTUIVEN
Hak de sjalotten fijn en glaceer ze in wat boter.
Voeg de room toe en reduceer tot een lobbige saus.
Voeg tijdens het reduceren een heel klein beetje kerriepoeder toe.
Verhit de geklaarde boter in een koekenpan en bak de zwezerik...
...om en om goudbruin
Geef op elk bord een halve selderijstengel, een klein stukje zwezerik en heerlijk veel saus. Garneer af met een paar tranches van de gekookte aardappel. Klaar!
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!