Print opties

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Recept met drie sterren

Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 25 min Cook Time: 30 min Total Time: 55 minuten
Servings 4
Beschrijving

Kalfszwezerik heeft een hele milde smaak. Dit recept laat u zien hoe u de zwezerik kunt klaarmaken. Een wereldberoemd recept van een al even zo beroemde chef: Paul Bocuse. Een recept dat enig inzicht geeft in waarom deze chef een fenomeen wordt beschouwd.

[caption id="attachment_340" align="aligncenter" width="1000"]Paul Bocuse Paul Bocuse[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor de zwezerik:
  • 400 grammen kalfs(hart)zwezerik
  • 250 grammen buikspek (rauw. Speklapje bijvoorbeeld)
  • 2 sjalotten
  • 1 winterpeen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes dragon
  • paar takjes tijm
  • 2-3 blaadjes laurier (zie recept)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Koekenpan
Instructies
  1. ZWEZERIK PELLEN

    Voordat de zwezerik gegeten kan worden, moet deze gepeld worden. Volg deze instructies.

    • Snij de sjalotten en de winterpeen, vrij grof.
    • Verwarm de oven voor op 175 ° C.
    • Snij de speklappen doormidden en vervolgens overlangs in reepjes.
    • Kruid ze met zout en peper
  2. Serveertip:
    • Giet een flinke scheut gesmolten boter in de pan
    • Stoof daarin de sjalot en de winterpeen even aan
    • Leg nu de zwezerik in de pan en giet er wat gesmolten boter over
  3. Wijntip:

    Leg hier de reepjes spek overheen...

  4. ...en daar bovenop de verse kruiden.

    • Zet de pan in de oven en laat 25 minuten stoven.
    • Elke 5 minuten even “arroseren”, oftewel het kookvocht met een lepel over de kruiden gieten. Hierdoor wordt de zwezerik mooi gelijkmatig gebakken
    • Haal de zwezerik uit de pan en snij er plakken van
  5. WIJNTIP

    Dit gerecht is heerlijk maar aan de vette kant. U moet dus op zoek naar een wijn die daar tegenop kan. Een stevige witte Bourgogne met wat hout, zoals een Saint Veran, zou dat kunnen.

Keywords: kalfshartzwezerik

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!