Print opties

BBQ-pork chop

Côtelette de porc aux au feu de bois

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 12 min Total Time: 42 minuten
Servings 4
Beschrijving

Dit gerecht vraagt om een niet te vette karbonade. Vlees aan de magere kant, zoals een rib- of haaskarbonade, is het meest geschikt.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 varkenkarbonades ((haas- of ribkarbonade))
  • 2 stronken venkel
  • 2 courgettes (groot)
  • 12 aardappels (middelgroot, vastkokend)
  • 100-150 grammen Heks'nkaas Original (naar behoeven)
  • knoflook (naar smaak)
  • boter (naar behoeven)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • BBQ (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Wok
Instructies
  1. Eerst de aardappelen:

    • Kook de aardappelen in de schil beetgaar
    • Snij ze open en vul ze met een flinke lepel Heks’nkaas
    • Zet op een warme plek en laat ze rusten zodat de kaas in de aardappel kan trekken
  2. Dan de venkel en de courgettes:

    • Was de courgettes, snij ze, snij de venkels en stoof alles langzaam in wat boter, het liefst in een wok
    • Breng op smaak met zout
    • De ribkarbonades kruiden naar smaak met zout en peper en een beetje knoflook. U kunt ook uw favoriete vleeskruidenmix gebruiken.
    • Smeer ze iets in met olijfolie
  3. Grill ze op een hete barbecue of grillplaat tot ze gaar zijn. U kunt de garing controleren met een kernthermometer (65° C). Ervaren barbecueërs bepalen de garing van het vlees door er met een vinger op te drukken: klik hier om deze methode te leren. Klaar!

  4. WIJNTIP

    Een fruitige witte wijn of een rosé. IJskoud.

Keywords: varkenskarbonade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!