Een Zuid-Frans mengsel van gestoofde Mediterrane groenten. Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Marimar Torres, schrijfster van een boek over de Catalaanse keuken beweert dat het gerecht afstamt van het Catalaanse gerecht samfaina. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk – ’s zomers overigens ook koud – meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken.
Bereiding:
Deze stoofgroenten kunt u rustig van tevoren bereiden. Sterker nog: als ratatouille een dag heeft gestaan is hij nog lekkerder!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!