Print opties

Rabarecompote

Rabarber in een pannetje

Compote de rhubarbe

Cooking Method , , ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk friszuur. Combineert prachtig bij allerlei gerechten van de Hollandse pot en ook heerlijk als dessert!

 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 300 grammen rabarber
  • 50 grammen suiker
  • 1 scheutje water
  • Keukengerei:
  • Steelpannetje
  • Houten lepel
Instructies
  1. Was de rabarber grondig en verwijder onregelmatigheden.

  2. Snijd in stukjes

    • Breng +/-  50 ml water aan de kook
    • Voeg de rabarberstukjes toe
    • Breng weer aan de kook
    • Laat 5 minuutjes zacht garen
    • Voeg halverwege de suiker toe
    • Blijf voorzichtig roeren, liefst met een houten lepel, totdat de rabarber helemaal uit elkaar valt. Klaar!
  3. U kunt deze compote ook inwecken en vrij lang bewaren.

Keywords: jam, confituur, dessert, bosvruchten, plukken, veenbessen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!