In de lente is het weer tijd voor raapstelen. Vroeger waren ze zeldzaam, tegenwoordig komen ze weer meer voor. Gelukkig maar, want ze zijn heerlijk en ook nog eens gezond.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
1 pastinaken
200 grammen raapstelen
2 flinke scheuten olijfolie
1 snufje zout
Keukengerei:
Staafmixer
Zeef
BBQ (of oven met grill)
Paellepan
Dunschiller
Instructies
Was de raapstelen.
Schil de pastinaak.
Stoof de pastinaak 4 minuten in de magnetron.
Snij hem daarna in dikke schijven en bak deze om en om in hete olijfolie.
Stoof ondertussen in een andere koekenpan of wok de raapstelen, ook deze in een klein scheutje olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Klaar!
Keywords:
pasternaak, raapstelen, bladmoes
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!