Print opties

Pumpernickel

Met kaas gevuld roggebrood

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Total Time: 5 minuten
Servings 8
Beschrijving

Garnering voor uw ouderwetse slaatje en lekker bij de borrel 

Zelfgemaakte pumpernickel! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje. U kunt pumpernickel ook kant-en-klaar kopen. Zelf maken is natuurlijk wel leuker.

Ingrediënten
  • 3 plakjes roggebrood
  • 100 grammen boter (op kamertemperatuur)
  • 100 grammen belegen kaas (geraspt)
  • Keukengerei:
  • Staafmixer
  • Keukenmachine
  • Rasp
Instructies
  1. Bereiding:

    • Klop de boter met de kaas in een blender zo luchtig mogelijk op
    • Smeer een dikke laag kaasmengsel op een plak roggebrood
    • Leg er een tweede plak bovenop
    • Herhaal het proces
    • Zet het broodje weg in de koelkast een laat een paar uur opstijven
    • Snij nu met een scherp, warm mes het broodje 1 keer overlangs en 3 keer overdwars door om 8 gelijke stukken te krijgen. Klaar!
Keywords: roggebrood, slaatje

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!