Tranche de carré de porc habillé, salade pissenlits, sauce moutarde
Molsla is het blad van de paardenbloem. Paardenbloemen kun je namelijk eten. De bladeren worden overdekt met zand, waardoor ze verbleken. Eigenlijk net als we doen met witlof en asperges. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte paardenbloem-bladeren gezocht, vandaar de naam molsla. Molsla wordt op diverse markten in Europa als malse voorjaarsgroente aangeboden. In Nederland en België is het niet echt populair, en dat is onterecht. In Italië is een nauwe verwante van molsla, cicoria (waar ons woord cichorei weer verwant aan is) zeer in trek. Uit dezelfde familie komen de krulandijvie, beter bekend als frisée, witlof, roodlof en radicchio. Kenmerk voor de hele familie is de matig tot intens bittere smaak.
[caption id="attachment_1862" align="aligncenter" width="300"] Radicchio[/caption]
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kruid de pork racks.
Een in de schil gekookte aardappel is hier lekker bij.
Een Beaujolais lijkt ons een goed idee. Een Fleurie bijvoorbeeld.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!