Crema di zucca al lardo
Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.
Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje.
Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.
Voeg nu bouillon (klik voor recept) toe tot u een lekker gebonden soep krijgt. Niet te dun, niet te dik.
Sluit de pan weer af met een deksel en laat weer een minuut of 10 pruttelen.
Pompoensoep kan ook volledig vegetarisch. Vervang de bouillon met water en laat de kaantjes achterwege. Schenk voor het serveren nog wat extra room op de soep. Garneer af met een leuk takje bladkruid.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!