Print opties

Pompoensoep met kaantjes van lardo di Colonnata

Crema di zucca al lardo

Cooking Method , , ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 25 min Total Time: 35 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen lardo di Colonnata of guanciale
  • runderbouillon (naar behoeven, zie recept)
  • 1 pompoen (middelgroot (1-1,5 kg))
  • 50-100 milliliters room
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Faitout
  • Staafmixer
  • Koekenpan
Instructies
  1. POMPOEN SNIJDEN

    Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.

  2. LANGZAAM STOVEN

    Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje. 

  3. Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.

  4. DE LARDO

    • Snij ondertussen een plak lardo of guanciale af, verwijder de zwoerd en snij de plak daarna in kleine blokjes van 1x1x1cm (parmentier)
    • Bak deze uit in een koekenpan tot ze mooi krokant zijn
    • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
  5. PUREREN

    • Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa
    • Voeg de helft van het ui-knoflook-botermengsel toe
  6. BOUILLON TOEVOEGEN

    Voeg nu bouillon (klik voor recept) toe tot u een lekker gebonden soep krijgt. Niet te dun, niet te dik.

  7. Sluit de pan weer af met een deksel en laat weer een minuut of 10 pruttelen.

  8. AFMAKEN MET ROOM

    • Breng de soep op smaak met zout
    • Voeg daarna de room toe voor een extra volle, ronde smaak
    • Serveer met de uitgebakken spekjes
  9. VEGETARISCHE POMPOENSOEP

    Pompoensoep kan ook volledig vegetarisch. Vervang de bouillon met water en laat de kaantjes achterwege. Schenk voor het serveren nog wat extra room op de soep. Garneer af met een leuk takje bladkruid.

Keywords: pompoen, halloween, soep

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!