Print opties

Pompoensoep met bimi en haricots verts

Soupe-purée citrouille et légumes

Cooking Method , ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 25 min Total Time: 35 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 150 grammen rookworst
  • 1 pompoen (middelgroot (1-1,5 kg))
  • 150 grammen bimi (aspergebroccoli)
  • 150 grammen haricots verts
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Faitout
  • Staafmixer
Instructies
  1. POMPOEN SNIJDEN

    Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook – u moet er doorheen… Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.

  2. LANGZAAM STOVEN

    Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje. 

  3. Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 25. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.

  4. DE BIMI

    • De stelen van de bimi (ook wel aspergebroccoli) in plakjes snijden.
    • De bloemen hakken (niet al te fijn). 
    • De rookworst in plakjes snijden
    • De haricots verts schoonmaken en half doorsnijden (korter maken).
  5. PUREREN

    • Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa
    • Voeg de helft van het ui-knoflook-botermengsel toe
  6. WATER TOEVOEGEN

    • Voeg nu water of bouillon toe tot u een lekker gebonden soep krijgt. Niet te dun, niet te dik.
    • Voeg de gesneden groenten toe.
    • Sluit de pan weer af met een deksel en laat weer een minuut of 6 pruttelen, tot de haricots gaar zijn.
    • Voeg nu de worst toe.
    • Breng de soep op smaak met zout. Klaar!
     
Keywords: pompoen, halloween, soep

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!