Pomme duchesse, ook wel hertoginnenaardappels, zijn rozetjes van aardappelpuree die erg mooi serveren en prima passen bij allerlei gerechten. Ze zijn een lust voor het oog, doen chique aan en zijn heerlijk door de unieke smaakbeleving van krokant aan de buitenkant en zacht van binnen.
Het geheim van pomme duchesse is de puree: een “gewone puree” is te zacht – dan kan de pomme duchesse in de oven gaan uitlopen en dat is niet de bedoeling.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Aardappel door een zeef drukken met de bolle kant van een lepel.
Aardappel vermengen met de boter op een laag pitje. Pit uitdoen en de ei + eidooiers toevoegen. Spatelen, niet kloppen, tenzij u heel luchtige pommes duchesse wilt. Hou wat losgeklopt ei achter voor het doreren (bestrijken met ei om een goudgele verkleuring in de oven te verkrijgen) van de pommes duchesse .
Laat het mengsel wat afkoelen en doe het over in een spuitzak.
Spuit rozetjes op een bakplaat. U kunt deze óf beboteren, óf voorzien van bakpapier, óf van een bakmat.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de pommes duchesse mooi goudbruin en warm van binnen. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!