Print opties

Pommes duchesse

Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 5 min Total Time: 35 minuten
Beschrijving

Pomme duchesse, ook wel hertoginnenaardappels, zijn rozetjes van aardappelpuree die erg mooi serveren en prima passen bij allerlei gerechten. Ze zijn een lust voor het oog, doen chique aan en zijn heerlijk door de unieke smaakbeleving van krokant aan de buitenkant en zacht van binnen.

Het geheim van pomme duchesse is de puree: een “gewone puree” is te zacht – dan kan de pomme duchesse in de oven gaan uitlopen en dat is niet de bedoeling.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Instructies
  1. KOKEN EN AFGIETEN

    • Schil de aardappels en verwarm de oven op 200℃
    • Kook de aardappel beetgaar en...
    • ...laat ze lang uitlekken
    • Even nadrogen in de oven kan geen kwaad. Als u zeker wilt zijn dat ze overal even gaar zijn is het verstandig ze voor het koken in kwarten te snijden.

    PUREREN

    Aardappel door een zeef drukken met de bolle kant van een lepel.

  2. MONTEREN

    Aardappel vermengen met de boter op een laag pitje. Pit uitdoen en de ei + eidooiers toevoegen. Spatelen, niet kloppen, tenzij u heel luchtige pommes duchesse wilt. Hou wat losgeklopt ei achter voor het doreren (bestrijken met ei om een goudgele verkleuring in de oven te verkrijgen) van de pommes duchesse .

  3. AFKOELEN, OPSPUITEN

    Laat het mengsel wat afkoelen en doe het over in een spuitzak. 

  4. Spuit rozetjes op een bakplaat. U kunt deze óf beboteren, óf voorzien van bakpapier, óf van een bakmat. 

  5. Heteluchtoven

    BAKKEN

    Plaats de bakplaat in de oven en bak de pommes duchesse mooi goudbruin en warm van binnen. Klaar!

Keywords: aardappel, duchessa, pomme, kartoshka

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!