In een BEETJE Italiaanse familie zie je deze schotel toch wel een paar keer per jaar voorbij komen: het is vaak het lievelingsverjaardagsgerecht van de kinderen en een traditionele traktatie op feestdagen. Het is, zoals zoveel recepten in de Italiaanse keuken, heel makkelijk te maken, puur en specifiek van smaak, en vrij licht. U kunt hiervoor een hele kip gebruiken, of delen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Wrijf de (stukken) kip af met keukenpapier, kruid ze met zout of met uw kruidenmengsel van voorkeur en wrijf ze daarna in met olijfolie. Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige, vrij grote partjes. Smeer een braadslee in met olijfolie. Verwarm uw oven voor op 180 ℃.
Zie ook: patate al forno.
Leg de kipstukken in de braadslee en de aardappelen daarnaast. Gooi de schoongemaakte knoflookteentjes erbij, samen met de takjes rozemarijn. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven. Schep voorzichtig de aardappels om naarmate ze kleuren. Na 20 minuten is het tijd even te zien of uw gerecht klaar is. De aardappelen behoren dan goudkleurig te zijn en een knapperig korstje te hebben ontwikkeld. De kerntemperatuur van de kip moet rond de 63℃ liggen.
Verwijder de knoflookteentjes voor u serveert.
Orvieto.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!