Pizza dal forno a legna
Heerlijk, een pizza van eigen hand. Moeilijk is het niet - wel een hoop werk. Probeer zelf combinaties van toppings uit of probeer de klassiekers eens:
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak pizzadeeg. We hebben drie varianten voor u (klik op de links):
Stook de houtoven op tot 400 ℃
Leg de pizza voordat u gaan bedekken met topping alvast op de pizzaschep als die groot geoeg is. Dat scheelt knoeien straks
De in blokjes gesneden mozzarella mag er nu bij.
Voeg eventuele andere ingrediënten toe.
Als laatste een flinke scheut olijfolie.
Plaats de pizza in het midden van de ovenvloer, net al te dicht bij open vuur, om aanbranden te voorkomen.
U zult zien dat de pizza in minder dan 2 minuten gaar is. Mocht ze toch aan één kant harder gaan dan aan de andere, draai de kant die dreigt te verbranden dan weg van de hittebron.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!