Pizza uit de houtoven

Basisrecept uit de Italiaanse keuken
pinit

Pizza dal forno a legna

Difficulty: Beginner Prep Time 10 uur Cook Time 1 min Total Time 10 uren 1 minuut

Description

Pizza fatta in casa

Heerlijk, een pizza van eigen hand. Moeilijk is het niet - wel een hoop werk. Probeer zelf combinaties van toppings uit of probeer de klassiekers eens:

  • Margherita (tomaat, mozzarella, basilicum)
  • Capricciosa of Quattro stagioni (tomaat, mozzarella, champignons, artisjokken, zwarte olijven, parmaham)
  • Funghi (tomaat, mozzarella, champignons, peterselie)
  • Marinara (tomaat, knoflook, oregano)
  • Quattro formaggi (mozzarella, gorgonzola, fontina, parmezaan, basilicum)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Per pizza heeft u nodig:

Keukengerei:

Instructies

  1. Impasto

    Maak pizzadeeg. We hebben drie varianten voor u (klik op de links):

    Stook de houtoven op tot 400 

  2. Stesura
    • Bestuif de werkbank (liefst marmer)
    • Maak (liefst met de hand) schijven van rond de 25 cm diameter.
  3. Leg de pizza voordat u gaan bedekken met topping alvast op de pizzaschep als die groot geoeg is. Dat scheelt knoeien straks

  4. Condimento
    • Als u gaat voor "rode" pizza (op basis van tomatensaus, giet deze dan nu op de pizza
    • Verdeel met de achterkant van een lepel in een spiraalbeweging vanuit het midden en aat een duidelijke rand vrij
  5. De in blokjes gesneden mozzarella mag er nu bij.

  6. Voeg eventuele andere ingrediënten toe.

  7. Filo d'olio

    Als laatste een flinke scheut olijfolie.

  8. Plaats de pizza in het midden van de ovenvloer, net al te dicht bij open vuur, om aanbranden te voorkomen.

  9. U zult zien dat de pizza in minder dan 2 minuten gaar is. Mocht ze toch aan één kant harder gaan dan aan de andere, draai de kant die dreigt te verbranden dan weg van de hittebron.

Keywords: pizza, forno, legna, casa

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?