Print opties

Perzische stoofschotel van lam met rabarber

Agneau mijoté à la rhubarbe

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 1 uur Rest Time: 48 uur Total Time: 49 uren 10 minuten
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Maak de olie en 30 gr. boter heet in een braadpan en stoof hierin op zacht vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten
    • Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom
    • Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin
    • Schep uit de pan en houd apart
    • Bak nu de tweede helft van het vlees
    • Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij
    • Schep een minuut lang om
    • Voeg nu de bouillon toe (klik voor recept)
    • Daai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Smelt nu in een andere pan 30g van de boter, samen met de andere kruiden
    • Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam
    • Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is
    • Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur
  2. Bereiding:

    • Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur)
    • Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm
    • Laat de laatste 30 gr. boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten beetgaar
    • Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes en serveer met gekookte witte rijst. Klaar!
  3. wijntip rode wijn

    Wijntip:
    De wijn: Een frisse, jonge rode wijn, zoals een Beaujolais Villages, past het beste bij dit gerecht.

Keywords: rabarber, Iran, Perzisch

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!