Print opties

Penne alla crema di cipolle

Penne met uien-tomatencrème

Beschrijving

Bij het maken van sugo gebruikt u een ui om de olie (helemaal in het begin van het proces) smaak te geven. Deze ui danst vervolgens de hele kooktijd door de suge en wordt - normaliter - uit de sugo gevist en weggegooid. Tenminste - dat zou je denken. Italianen zijn niet zo weggooierig met eten en ook voor deze ui is een tweede bestemming: crema di cipolla! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 ui (uit de sugo (zie recept))
  • 400 grammen penne lisce (of andere pasta)
  • 16 plakjes aubergine (4 per bord)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas
  • 200 milligram sugo (zie recept)
  • Keukengerei:
  • Truffelschaaf (of dunschiller)
  • Staafmixer
  • Keukenpapier
Instructies
  1. Eerst sugo maken
    • Maak een sugo (hier het recept)
    • Hou 200 ml achter de hand samen met de uit de saus geviste ui
    • Pureer de ui in de saus met een staafmixer
    • Giet de saus over in een pannetje
    • Kook de penne "al dente" en giet ze af
    • Voeg ze toe aan de gepureerde saus
    • Schep een paar keer goed om op een middelhoog vuurtje.
  2. Ondertussen:
    • Snij flinterdunne plakken aubergine (1-2 mm)
    • Bak deze in olijfolie op zacht vuur. Niet krokant laten worden!
    • Laat uitlekken op keukenpapier
    • Leg de plakken aubergine op de (warme) borden
    • Daarop de pasta
    • Schaaf een paar flinke krullen parmezaan op de borden met een truffelschaaf of dunschiller. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!