Print opties

Penne all’arrabbiata

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

All'arrabbiata - "op zijn boos", is een heerlijke saus met veel tomaat en een vleugje knoflook. In de traditionele cuisine van de stad Rome wordt deze pasta vrij pittig gegeten. Vandaar de naam - je krijgt er een rood hoofd van, net als wanneer je kwaad wordt. Urban legends...

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen penne (of andere pasta)
  • 200 milliliters sugo (zie recept)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 peperoncino (heel heet)
  • zout
  • Keukenbenodigheden
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Snij de snoeptomaatjes in kwarten en zet ze op met een flinke scheut olijfolie

  2. Voeg een heet gedroogd Spaans pepertje (peperoncino) toe
    Schep even goed door elkaar en laat de tomaat glazig worden

  3. Voeg de sugo toe

  4. Knijp een teentje knoflook uit in de saus

  5. Stort de pasta in gezouten, ruim kokend water

  6. Kook "al dente" (zie de verpakking)

  7. Vis de peperoncino uit de saus

  8. Giet de pasta af
    Voeg de saus erbij
    Een flinke scheut olijfolie en even omscheppen op een laag vuurtje
    Klaar!

Keywords: pittig, penne, tomatensaus, peperoncino, knoflook

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!