Penne all’arrabbiata
Penne all’arrabbiata
Description
All'arrabbiata - "op zijn boos", is een heerlijke saus met veel tomaat en een vleugje knoflook. In de traditionele cuisine van de stad Rome wordt deze pasta vrij pittig gegeten. Vandaar de naam - je krijgt er een rood hoofd van, net als wanneer je kwaad wordt. Urban legends...
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Snij de snoeptomaatjes in kwarten en zet ze op met een flinke scheut olijfolie
-
Voeg een heet gedroogd Spaans pepertje (peperoncino) toe
Schep even goed door elkaar en laat de tomaat glazig worden -
Voeg de sugo toe
-
Knijp een teentje knoflook uit in de saus
-
Stort de pasta in gezouten, ruim kokend water
-
Kook "al dente" (zie de verpakking)
-
Vis de peperoncino uit de saus
-
Giet de pasta af
Voeg de saus erbij
Een flinke scheut olijfolie en even omscheppen op een laag vuurtje
Klaar!