Penne all’arrabbiata

Een typisch origineel Romeins pastagerecht
pinit

Penne all’arrabbiata

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

All'arrabbiata - "op zijn boos", is een heerlijke saus met veel tomaat en een vleugje knoflook. In de traditionele cuisine van de stad Rome wordt deze pasta vrij pittig gegeten. Vandaar de naam - je krijgt er een rood hoofd van, net als wanneer je kwaad wordt. Urban legends...

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Snij de snoeptomaatjes in kwarten en zet ze op met een flinke scheut olijfolie

  2. Voeg een heet gedroogd Spaans pepertje (peperoncino) toe
    Schep even goed door elkaar en laat de tomaat glazig worden

  3. Voeg de sugo toe

  4. Knijp een teentje knoflook uit in de saus

  5. Stort de pasta in gezouten, ruim kokend water

  6. Kook "al dente" (zie de verpakking)

  7. Vis de peperoncino uit de saus

  8. Giet de pasta af
    Voeg de saus erbij
    Een flinke scheut olijfolie en even omscheppen op een laag vuurtje
    Klaar!

Keywords: pittig, penne, tomatensaus, peperoncino, knoflook

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?