Eigengemaakt paté in korstdeeg
Een mooi voorgerecht op tafel voor een bijzondere gelegenheid. Wel minstens een dag van tevoren mee beginnen!
Paté is de (Franse) aanduiding voor vleesproducten waarin lever wordt gebruikt. De naam is verwant met het Nederlandse ‘pastei’; het oorspronkelijke recept van deze pastei is met een broodkorst (“en croûte”) zoals in dit recept. Er is geen eenduidig recept voor paté, omdat het veel producten kan bevatten en van verschillende soorten lever (kalfs-, runder-, varkens-, ganzenlever, of een combinatie mengsel daarvan) kan worden gemaakt.
Terrine is eigenlijk de naam van een dikke, geglazuurde schaal. Het is ook de naam geworden van gerechten die in een terrine gemaakt worden. Een terrine kan overigens ook bereid worden in andere vormen, zoals een cakeblik. Terrines zijn dikwijls vleesgerechten zoals wild, zult en paté’s. Er zijn ook terrinegerechten met vis, schaaldieren, groentes en vruchten. Een paté is dus in feite ook een terrine.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak de vulling zoals aangegeven in ons recept. Dit recept is voor wildpaté maar u kunt natuurlijk eindeloos variëren.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!