Print opties

Patate al forno

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 20 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een van de lekkerste manieren om aardappel te bereiden. Hier liggen ze nog voor te genieten in de oven… Typisch bijgerecht bij tal van Italiaanse lekkernijen.
Omdat ze in olie worden bereid kunnen ze zowel warm als koud worden gegeten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 6 aardappelen (middelgroot, vastkokend)
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout (grof)
  • Keukenbenodigheden
  • Oven
  • Bakblik
Instructies
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Patate al forno kunnen in de schil of geschil worden bereid.
    • Schil of was de aardappels en snij ze doormidden
    • en vervolgens in mooie volle partjes.
    • Leg ze in een braadslee
    • Plet met een slag met de vuist op een mes de knoflookteentjes
    • en leg ze, zonder te schillen, hier en daar bij de aardappelpartjes
    • Voeg nu, ook hier en daar, wat plukjes rozemarijn toe
    • en besprenkel het geheel met een dun laagje olijfolie.
    • Plaats de braadslee in de oven en bak de aardappelen  in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
    • Af en toe omspatelen.
    • Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter. Klaar!
  1. Heerlijk bij al uw barbecuecreaties en bij:

Keywords: roosteren, aardappel, pollo, rozemarijn

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!