Mezzi rigatoni a modo mio

Mezzi rigatoni met artisjokken en snoeptomaatjes
pinit

Pâtes aux cœur d’artichaut et tomates bonbon

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 2

Description

Pasta a modo mio

Simpel en waanzinnig lekker: gewoon een bord heerlijke pasta met een ragfijn uitgebalanceerde saus. Een vleugje Sicilië, zó bij u op tafel!

Mezzi rigatoni
Mezzi rigatoni
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

    • Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakjes (eminceren)  en daarna in reepjes
    • Doe hetzelfde met de puntpaprika
    • Snij de flinterdunne plakjes guanciale in reepjes van zo’n 1cm breed
    • Snij de artisjokjes grof (printanière)
    • Giet de olie in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe, behalve de wijn en het broodkruim
    • Zet op een matig vuur
    • Wanneer de olie goed pruttelt de tomaten insnijden met een scherp mesje en toevoegen
    • Na een minuut op 3 met de stamper de tomaten pletten
    • De boel mooi laten doorstoven op een laag vuurtje
    • Op smaak controleren (zout en peper)
  1. Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water.

  2. Een paar minuten voor het einde roostert u het broodkruim of het paneermeel even in wat olijfolie. Niet aan laten branden!

    • Blus de saus af met de witte wijn (deglaceren)
    • Voeg het kruim toe aan de saus
    • Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar
    • Voeg bij de saus
    • Roer nog even goed door elkaar op een laag pitje
    • Verwijder de knoflook. Klaar!
  3. WIJNTIP

    Een lichte, frisse, rode wijn. Deze bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, pomodorini, penne rigate, pasta

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?