Mezzi rigatoni a modo mio
Mezzi rigatoni met artisjokken en snoeptomaatjes
Pâtes aux cœur d’artichaut et tomates bonbon
Mezzi rigatoni a modo mio
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
- Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakjes (eminceren) en daarna in reepjes
- Doe hetzelfde met de puntpaprika
- Snij de flinterdunne plakjes guanciale in reepjes van zo’n 1cm breed
- Snij de artisjokjes grof (printanière)
- Giet de olie in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe, behalve de wijn en het broodkruim
- Zet op een matig vuur
- Wanneer de olie goed pruttelt de tomaten insnijden met een scherp mesje en toevoegen
- Na een minuut op 3 met de stamper de tomaten pletten
- De boel mooi laten doorstoven op een laag vuurtje
- Op smaak controleren (zout en peper)
-
Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water.
-
Een paar minuten voor het einde roostert u het broodkruim of het paneermeel even in wat olijfolie. Niet aan laten branden!
-
- Blus de saus af met de witte wijn (deglaceren)
- Voeg het kruim toe aan de saus
-
- Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar
- Voeg bij de saus
-
- Roer nog even goed door elkaar op een laag pitje
- Verwijder de knoflook. Klaar!
-
WIJNTIP
Een lichte, frisse, rode wijn. Deze bijvoorbeeld.