Print opties

Farfalle con salsa di noci e rucola

Pâtes à la crème de noix et roquette

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
    En verder:
  • 500 grammen pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 5 eetlepels walnoot (zeer fijn gemalen)
  • 200 milliliters room
  • 70 grammen rucola
  • 5 eetlepels Parmezaan of Grana (geraspt)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Vergiet
  • Hakmolen
  • Rasp
Pasta met crème van walnoten
  1. Weeg de pasta af.

  2. Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.

    • Kook de pasta in ruim, zout water
    • Vlak voor het afgieten wat “acqua della pasta” (kookwater) achterhouden
  3. Afgieten.

  4. ONDERTUSSEN MAKEN WE DE SAUS

    • Breng in een pannetje de room aan de kook
    • Laat even indampen (reduceren)
  5. Maal de noten fijn in een keukenmachine of hakmolen.

  6. Voeg deze bij de room.

    • Rasp de kaas erbij in
    • Laat de saus verder indikken
  7. Voeg de saus bij de afgegoten paste en schep goed door elkaar. Wacht niet te lang met serveren, anders gaat het plakken. Gebeurt dat toch, gebruik dan wat kookvocht om het geheel weer “vlot te trekken”.

    • Haal de pan van het vuur, schep nog een paar keer om
    • Serveer
    • Als laatste voegt u een flinke vuist rucola toe. Klaar!
  8. Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld.

Keywords: pasta, crema, noci

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!