Farfalle con salsa di noci e rucola
Pasta met crème van walnoten en rucola
Pâtes à la crème de noix et roquette
Farfalle con salsa di noci e rucola
Ingrediënten
En verder:
Keukengerei:
Pasta met crème van walnoten
-
Weeg de pasta af.
-
Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.
-
- Kook de pasta in ruim, zout water
- Vlak voor het afgieten wat “acqua della pasta” (kookwater) achterhouden
-
Afgieten.
-
ONDERTUSSEN MAKEN WE DE SAUS
- Breng in een pannetje de room aan de kook
- Laat even indampen (reduceren)
-
Maal de noten fijn in een keukenmachine of hakmolen.
-
Voeg deze bij de room.
-
- Rasp de kaas erbij in
- Laat de saus verder indikken
-
Voeg de saus bij de afgegoten paste en schep goed door elkaar. Wacht niet te lang met serveren, anders gaat het plakken. Gebeurt dat toch, gebruik dan wat kookvocht om het geheel weer “vlot te trekken”.
-
- Haal de pan van het vuur, schep nog een paar keer om
- Serveer
- Als laatste voegt u een flinke vuist rucola toe. Klaar!
-
Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld.