Print opties

Farfalle alla crema di peperoni

Pâtes à la crème de poivrons

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 2 min Cook Time: 10 min Total Time: 12 minuten
Servings 4
Beschrijving

Farfalle alla crema di peperoni

Dit is supermakkelijk. Begin met een goede peperonata, gestoofde rode paprika's op z'n Italiaans.  Klik hier voor het recept. Er zijn paprikasliertjes in blik of pot in de handel, maar vaak zijn die te zuur. Zelf stoven is natuurlijk lekkerder. 

[caption id="attachment_3965" align="aligncenter" width="300"]Rode paprika voor peperonata na het roosteren Rode paprika voor peperonata na het roosteren[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
    En verder:
  • 250 milliliters room
  • paar blaadjes basilicum
  • 400 grammen pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 100 grammen peperonata (zie recept)
  • 5 eetlepels Parmezaan of Grana (geraspt)
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Vergiet
  • Staafmixer
  • Faitout
Pasta met crème van walnoten
  1. Weeg de pasta af.

  2. Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.

    • Kook de pasta in ruim, zout water
    • Vlak voor het afgieten wat “acqua della pasta” (kookwater) achterhouden
    • Verwarm ondertussen de room op een matig vuurtje
    • Als de room kookt, even reduceren tot een lobbige saus
    • Voeg dan de paprika toe (klik hier voor het recept)
    • Hou een paar sliertjes apart voor de garnering
    • Vermaal nu alles met de staafmixer tot een gladde saus. Kan natuurlijk ook in de blender
    • Giet de pasta af en laat goed uitlekken
    • Voeg de saus toe en serveer. Klaar!
  3. wijntip rode wijn

    Een jonge rode wijn met "een stevige bos hout voor de deur". Deze bijvoorbeeld.

Keywords: pasta, crema, pepeoni, peperonata, peeproni, peperoni

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!