Print opties

Penne ai funghi

Pâtes aux champignons bruns

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Pasta ai funghi

Simpel en waanzinnig lekker: gewoon een bord heerlijke pasta met een ragfijn uitgebalanceerde saus. In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen penne rigate (of andere pasta)
  • 100-150 grammen kastanjechampignons
  • 1/2 sjalot
  • 200 grammen room
  • 1 klontje boter
  • Parmezaanse kaas (of Grana Padano, naar behoeven)
  • zout (naar behoeven)
  • Keukenbenodigheden
  • Sauteuse
  • Vergiet
Instructies
  1. FUNGHI

    Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle eventuele zandresten zijn verwijderd.

  2. Hak de sjalot heel fijn. Snij de champignons in fijne plakjes. Trifolare, zo noemen de Italianen dat. de Fransen - eminceren.

  3. Doe een klontje boter in een sauteuse. 

  4. Zet de sjalot aan met wat boter en geef het een licht kleurtje (glaceren).

    • Voeg de paddestoelen toe
    • Laat even lekker braden maar pas op dat het niet aanbrandt
  5. Blus af met de room (deglaceren).

    • Laat indampen (reduceren) op een zacht vuurtje totdat een mooie dikke saus is ontstaan
    • Breng op smaak met een snufje zout
  6. PASTA KOKEN

    • Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water
    • Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar
    • Hou wat acqua della pasta apart (kookwater) om de pasta eventueel aan te lengen als de saus te droog uitvalt
    • Vermeng de pasta met de saus en serveer
    • Mocht u er een liefhebber van zijn kunt u wat Parmezaanse kaas of Grana Padano over het gerecht raspen. Klaar!
  7. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een lichte, frisse, witte wijn. Deze bijvoorbeeld.

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, funghi, penne rigate, pasta

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!