Pasta alla crema di carote e porcini

Pasta met crème eekhoorntjesbrood en wortel
pinit

Pâtes à la crème de cèpes et carotes

Pasta alla crema di carote e porcini

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Pasta alla crema di asparagi

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken. Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor linguine met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

En verder:

Keukengerei:

Pasta met kikkererwten

  1. Voorbereiding:

    • Maak een bouillon van rundvlees (klik voor recept)
    • Gebruik 100 ml. Kook daarin een grote winterpeen in 4 stukken helemaal gaar
    • Neem ondertussen het gedroogde eekhoorntjesbrood, hak het in kleine stukjes, en zet die met een heel klein beetje (een eetlepel ongeveer) melk in een klein potje in de magnetron
    • Verwarm de melk tot het kookpunt (niet laten overkoken)
    • Haal uit de magnetron en laat doorwellen
    Gedroogd eekhoorntjesbrood
  2. Bereiding:

    • Kook de pasta in ruim zout water
    • Vis de wortel uit de bouillon en pureer deze
    • Hou de bouillon apart
    • Maak deze puree warm in een steelpannetje
    • Voeg de paddestoel met melk toe, warm weer heel even op en giet dan de wijn en de bouillon erbij
    • Pureer met een staafmixer
    • Laat indampen (reduceren) tot een vrij dikke brij
    • Breng op smaak met zout
    • Als de pasta “al dente” is, giet deze af in een vergiet en doe terug in de pan
    • Bewaar een klein beetje “acqua della pasta” (het afgegoten water): dat kan van pas komen als het geheel iets te droog uitvalt
    • Doe nu vliegensvlug de room, de geraspte kaas en de boter in het steelpannetje, breng snel aan de kook, en voeg vervolgens meteen toe aan de pasta
    • Even omscheppen. Klaar!
  3. Wijntip: 

    Schenk er een mooie wijn bij. Dit gerecht is heel  bijzonder van smaak, heel geraffineerd, en behoeft een geraffineerde wijn. Een niet te koude witte wijn zou het beste zijn. Misschien een Puligny Montrachet of een Pouilly Fuissé. Een witte Chileense Casillero del Diablo Chardonnay van Concha y Toro zou ook geen slecht idee zijn. 

    wijntip witte wijn
Keywords: pasta, carota, funghi secchi, porcino

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?