Fusilli ai finferli
Pâtes aux girolles
Pasta met cantharellen
Fusilli ai finferli
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOORBEREIDING
Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone, zachte tandenborstel kan ook.
-
- Zet de ui aan met boter tot deze glazig is (glaceren)
- Voeg ongeveer een kwart van een rode paprika toe, brunoise gesneden
- Als de paprika gaar is mogen de paddenstoelen erbij en mag het vuur hoog
- Sauteer de paddestoelen tot ze mooi heet zijn
- Breng op smaak met zout
-
PASTA KOKEN
Kook ondertussen de pasta in ruim zout water. Wij hebben gekozen voor fusilli maar het is maar wat je in huis hebt. Wel korte pasta nemen, dit recept is voor lange pasta minder geschikt.
-
AFGIETEN, MENGEN, OPDIENEN
- Giet de pasta af
- Voeg toe aan de paddestoelen
- Hussel snel door elkaar
- Voordat u de laatste keer de lepel door de pasta haalt een klontje boter toevoegen. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.