Fusilli ai finferli

Pâtes aux girolles
pinit

Pasta met cantharellen

Fusilli ai finferli

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 4 min Cook Time 15 min Total Time 19 minuten
Servings: 4

Description

Fusilli ai finferli

Finferli heten ze in Italië, een verbastering van het Duitse Pfifferlinge. Niet vreemd, want ze zijn ook het bekendst in het Duitstalige deel van het land – Südtirol. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone, zachte tandenborstel kan ook.

    • Zet de ui aan met boter tot deze glazig is (glaceren)
    • Voeg ongeveer een kwart van een rode paprika toe, brunoise gesneden 
    • Als de paprika gaar is mogen de paddenstoelen erbij en mag het vuur hoog
    • Sauteer de paddestoelen tot ze mooi heet zijn
    • Breng op smaak met zout
  2. PASTA KOKEN

    Kook ondertussen de pasta in ruim zout water. Wij hebben gekozen voor fusilli maar het is maar wat je in huis hebt. Wel korte pasta nemen, dit recept is voor lange pasta minder geschikt. 

    Fusilli
  3. AFGIETEN, MENGEN, OPDIENEN

    • Giet de pasta af
    • Voeg toe aan de paddestoelen
    • Hussel snel door elkaar
    • Voordat u de laatste keer de lepel door de pasta haalt een klontje boter toevoegen. Klaar!
  4. WIJNTIP

    Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, finferli, hanekammen, fusilli

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?