Pâtes aux pieds de mouton
Simpel en waanzinnig lekker: heerlijke lintpasta met een mooie saus op basis van pied de mouton (in het Italiaans steccherino). In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.
Zelf maken is het leukst natuurlijk. Moeilijk? Welnee! Volg ons recept (klik op de link).
[caption id="attachment_228" align="alignnone" width="300"]De pied de mouton (buiten de keuken ook bekend als de gele stekelzwam) is een goed eetbare paddestoel. In de vrij natuur is deze zwam in ons land beschermd. Aangezien het een belangrijke voedingsbron voor eekhoorns is – NIET PLUKKEN. Gelukkig zijn ze in de supermarkt te krijgen tegenwoordig. Deze zwam heeft een stevige, knapperige bite en een nootachtige, zoete smaak. Wat oudere exemplaren kunne naar het bittere neigen. Hij wordt wel eens vergeleken met de cantharel. De paddestoel heeft geen giftige verwanten en is vrijwel ongevoelig voor maden en ander ongedierte.
Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.
Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen.
Doe een klontje boter in een koekenpan.
Kook de pasta. Zelfgemaakte pasta? Dat doe je zo (klik op de link)
Giet de pasta af en hou een klein beetje kookvocht (acqua della pasta) achter voor het geval dat de pasta met de saus te droog wordt.
Vermeng de pasta met de saus en serveer.
Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt – een Custoza kan prima.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!