Panna cotta al frutto della passione
Een uitstekend idee voor Valentijnsdag: Panna cotta, het inmiddels wereldberoemde Italiaanse dessert dat eigenlijk niets meer betekent dan “gekookte room”, geserveerd met een vrucht die in zijn naam datgene draagt waar Italianen nou net om bekend staan: Passie! Een betere manier om je liefde uit te drukken is moeilijk te vinden!
De passievrucht of maracuja is afkomstig van de passiebloem. Het is erg populair als smaakmaker in sap en sauzen. Het sap bevat veel vitamine C. De passiebloem dankt naar verluidt zijn naam aan missionarissen die door Zuid-Amerika trokken. Zij vonden dat de verschillende delen van de bloem deden denken aan symbolen van de pijniging en kruisiging (passie) van Christus. Dat krijg je als je te lang van huis bent…
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Leg het gelatineblaadje in koud water om het zacht te laten worden.
Nu het gelatineblaadje uitknijpen en al roerende toevoegen aan de room.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!