Print opties

Ovenschotel: saucijs, broccoli en bloemkool uit de houtoven

Ready to go?

Saucisse, broccoli et chou fleur au feu de bois

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 45 min Total Time: 1 uur 5 minuten
Servings 10
Beschrijving

Met heerlijke béchamelsaus

Houtoven. Tja, wie heeft er nou een? Nou, dat valt best mee. En trouwens – dit recept kan ook prima in een gewone oven.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen broccolirijst (zie recept om zelf te maken)
  • 400 grammen bloemkoolrijst (zie recept om zelf te maken)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 grammen kastanjechampignons (in plakjes)
  • 150 grammen broccoliroosjes
  • 4 bosuien
  • 150 grammen bloemkoolroosjes
  • 400 grammen aardappel (vastkokend)
  • 2 courgettes (in schijfjes)
  • boter (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Zilverpapier
  • Ovenschaal
  • Houtoven
Instructies
    • Stook de oven op tot 200 graden
    • Beboter een ovenvaste schaal
    • Leg de bloemkool- en broccolirijst in lagen in de schaal. Zelf maken? Tuurlijk! Volg dit recept
    • Haal de vulling van de verse worst of saucijzen uit de velletjes. Worstvulling zelf maken? Doe hier inspiratie op
    • Strijk de vulling uit over de hele schaal
    • Plaats in de oven
    • Maak een béchamelsaus zoals aangegeven in dit recept
    • Wanneer de vulling een mooie bruine kleur heeft gekregen, het geheel overgieten met flink wat béchamelsaus
    • Terugplaatsen in de oven
    • Oventemperatuur iets terug laten lopen tot zo’n 160 graden
    • Plaats in de oven
    • en laat 45-60 minuten garen
    • Bedek de schaal eventueel met zilverpapier als het te hard gaat. Klaar!
Keywords: sformato, forno a legna, salsiccia, besciamella

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!