Ovenschotel: saucijs, broccoli en bloemkool uit de houtoven

Saucisse, broccoli et chou fleur au feu de bois
Ready to go? pinit

Saucisse, broccoli et chou fleur au feu de bois

Ovenschotel: saucijs, broccoli en bloemkool uit de houtoven

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur 5 minuten
Servings: 10

Description

Met heerlijke béchamelsaus

Houtoven. Tja, wie heeft er nou een? Nou, dat valt best mee. En trouwens – dit recept kan ook prima in een gewone oven.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Stook de oven op tot 200 graden
    • Beboter een ovenvaste schaal
    • Leg de bloemkool- en broccolirijst in lagen in de schaal. Zelf maken? Tuurlijk! Volg dit recept
    • Haal de vulling van de verse worst of saucijzen uit de velletjes. Worstvulling zelf maken? Doe hier inspiratie op
    • Strijk de vulling uit over de hele schaal
    • Plaats in de oven
    • Maak een béchamelsaus zoals aangegeven in dit recept
    • Wanneer de vulling een mooie bruine kleur heeft gekregen, het geheel overgieten met flink wat béchamelsaus
    • Terugplaatsen in de oven
    • Oventemperatuur iets terug laten lopen tot zo’n 160 graden
    • Plaats in de oven
    • en laat 45-60 minuten garen
    • Bedek de schaal eventueel met zilverpapier als het te hard gaat. Klaar!
Keywords: sformato, forno a legna, salsiccia, besciamella

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?