Print opties

Ovenschotel: Zeeuws spek en palmkool uit de houtoven

Ready to go?

Lard Zéelandais et chou noir au feu de bois

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 4 uur Total Time: 4 uren 20 minuten
Servings 6
Beschrijving

Weer een leuk receptje voor de houtoven. Kan natuurlijk ook in de gewone oven maar die extra rooksmaak…die doet toch wel wat me je…

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 450-500 grammen Zeeuws spek (of pancetta)
  • 100 grammen palmkool (gesneden)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 grammen kastanjechampignons (in plakjes)
  • 150 grammen broccoliroosjes
  • 4 bosuien
  • 150 grammen bloemkoolroosjes
  • 400 grammen aardappel (vastkokend)
  • 2 courgettes (in schijfjes)
  • boter (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Zilverpapier
  • Ovenschaal
  • Houtoven
Instructies
    • Stook de oven op tot 150 graden
    • Beboter een vuurvaste ovenschaal en leg er een bodempje in van plakjes spek
  1. Voeg de aardappelpartjes toe en een klein beetje zout.

  2. Doe nu de courgetteschijfjes in de vorm.

  3. Daarna de paprika en de bloemkool.

    • Vermeng alle andere groenten en breng ze op smaak met zout en peper (let op: overdrijf niet met zout want het spek is ook zout van zichzelf)
    • Leg de groenten en de champignons in de vuurvaste schaal
  4. Bedek de schaal volledig met vrij dikke plakjes spek

    • Bedek de schaal met 2 lagen zilverpapier
    • Plaats in de oven en laat 3-4 uur garen tot alles volledig gaar is
    • Stook de oven op het laatst nog even op, haal het zilverpapier van de schaal en laat het spek een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Klaar!
Keywords: sformato, forno a legna, cavolo nero, pancetta

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!