Ovenschotel: Zeeuws spek en palmkool uit de houtoven
Lard Zéelandais et chou noir au feu de bois
Lard Zéelandais et chou noir au feu de bois
Ovenschotel: Zeeuws spek en palmkool uit de houtoven
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Stook de oven op tot 150 graden
- Beboter een vuurvaste ovenschaal en leg er een bodempje in van plakjes spek
-
Voeg de aardappelpartjes toe en een klein beetje zout.
-
Doe nu de courgetteschijfjes in de vorm.
-
Daarna de paprika en de bloemkool.
-
- Vermeng alle andere groenten en breng ze op smaak met zout en peper (let op: overdrijf niet met zout want het spek is ook zout van zichzelf)
- Leg de groenten en de champignons in de vuurvaste schaal
-
Bedek de schaal volledig met vrij dikke plakjes spek
-
- Bedek de schaal met 2 lagen zilverpapier
- Plaats in de oven en laat 3-4 uur garen tot alles volledig gaar is
- Stook de oven op het laatst nog even op, haal het zilverpapier van de schaal en laat het spek een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Klaar!