Kalfsschenkel in tomatensaus op zijn Romeins
Ossobuco. Gewoon een keer doen. Bij de benodigdheden ziet u het woord “esattore”. Dit zijn speciale merglepels voor het verwijderen van het beenmerg uit de schenkel. Als u ze kunt vinden is dat leuk om bij iedere gast naast het bord te leggen. Een must is het zeker niet!
[caption id="attachment_4952" align="aligncenter" width="300"] Esattore of merglepel[/caption]Kruid de schenkels
Rond Milaan zijn witte wijnen sterk vertegenwoordigd. Niet verwonderlijk dus, dat de Milanezen ook bij hun versie van dit gerecht, Ossobuco alla Milanese, witte wijn drinken. De Romeinen zien de ossobuco, hoofdzakelijk door het vetgehalte, meer als een winters gerecht, en zullen dus eerder geneigd zijn een rode wijn te drinken. Een Montepulciano d’Abruzzo bijvoorbeeld, of zo’n prachtige Villa Antinori.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!