Print opties

Oriëntaalse wokschotel met gefrituurde lontong

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 6
Beschrijving

Recept uit de fusionkeuken

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen poulet, satéblokjes of shoarmavlees
  • paneermeel (naar behoeven)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • zonnebloemolie (voor het frituren)
  • 800 grammen wokgroente
  • 100 grammen lontong (kleefrijst, per persoon)
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 flinke scheut rijstolie
  • 1 mespunt zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lombok (Spaans pepertje, klein)
  • 25 grammen gember (vers gehakt)
  • Keukengerei:
  • Friteuse
  • Frituurspaan
  • Garneerring
  • Wok
Instructies
  1. Lontong
    • Kruid het vlees naar eigen smaak
    • Bereid de lontong (1-1,5 uur koken)

     

  2. Garneerringen
    • Maak er met een garneerring schijven van (1 per persoon)
    • Laat afkoelen
    • Zet een wok op met wat rijstolie en fruit hierin de gember en knoflook lichtjes
    • Voeg het vlees toe en schep om tot het vlees bruint
    • Voeg de garam masala toe
    • Wok in dit mengsel van olie en kruiden een mooie groentesamenstelling naar eigen keus tot beetgaar
    • Haal ondertussen de schijven lontong door het losgeklopte ei en het paneermeel
    • Frituur de schijven in een friteuse of frituurpan rondom krokant. Klaar!
Keywords: lontong, wokken, oosters

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!