Bereid de ingrediënten voor
Snij de courgettes in grove stukken. U kunt ui, knoflook en winterpeen toevoegen. In ons recept hebben we de smaak wat subtieler gehouden maar de recepten verschillen per familie.
Traditioneel gerecht uit de Russische en Oekraïense keuken
Oladushki, een typisch Slavisch gerecht.
Oladushki (russisch оладушки) zijn kleine, luchtige pannenkoekjes (flensjes) die vaak worden geserveerd bij het ontbijt, maar ook als een smakelijke snack. De naam komt van het Russische "oladya" (оладья), wat verwijst naar een pannenkoek of flensje. De hoofdingrediënten zijn bloem, eieren, melk, (soms) suiker en een snufje zout.
Oladushki worden zoet en hartig bereid, met toevoegingen zoals bessen en gedroogde vruchten mmar ook gesneden groenten, zoals courgette of wortelen, of zelfs met spek of kaas. Deze hartige varianten zijn ideaal voor een stevig ontbijt of een lichte maaltijd. Ze worden meestal geserveerd met zure room (smetana), maar kunnen ook gecombineerd worden met een beetje knoflooksaus of een frisse salade.
Probeer het eens, zowel zoet als hartig, misschien voor een gezellig ontbijt op een rustige zondagochtend of als traktatie bij een speciale gelegenheid!
Wij hebben dit keer de variant met geraspte courgettes voor u gemaakt. Hier het recept.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!