Bistro T-Bone, een van de laatste in Nederland overgebleven bastions van wat men in de zeventiger jaren van de vorige eeuw verstond onder "de vrije, landelijke Franse cuisine"... Een restaurant in het Oosten van Nederland dat van verzamelplaats van lokale intelligentsia, die al wél wisten dat knoflooksaus heel lekker is en rauwkost prima bij je hoofdmaaltijd kan, tot een trekpleister voor de happy few onder de Overijsselse MKB'ers voor wie gezien worden op de juiste plaatsen een manier is om het voortbestaan van het bedrijf te sturen. Van gevlochten placemats op tafel tot Tesla's op de parkeerplaats, zeg maar. Oh ja, en Mark Rutte komt er regelmatig...
Een gerecht dat in "de bistro" al vanaf dag 1 (in 1974) op de kaart staat is een creatie van de oprichter, wijlen Gerard Roetgering, ook wel bekend - precies in harmonie met de ambiance van toen - als "Patron Gérard": de Mixed Grill. Een simpel maar uiterst geraffineerd vleesgerecht dat al het lekkere van de barbecue in zich verenigt tot een prachtige smaakbeleving. Of het Frans is? Tuurlijk niet. Maar wel heel lekker, landelijk, Bourgondisch en sfeervol. Net als Patron Gérard zelf. Voor wie deze vleesspies thuis eens wil proberen - hier is het recept. De enige afwijking is de worst - die zit er in het originele recept niet bij.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
U kunt zelf bepalen hoe u uw spies wilt samenstellen. Lekker is een beetje van alles, afwisselend. De tomaatjes zitten het liefste ergens tussenin, dus niet aan het einde of het begin. Daarvoor zijn ze te kwetsbaar.
Leg de spiesen op de grill. Een rooster hoeft niet maar mag wel.
Draai de spiesen regelmatig om. Gaar de spiesen in 5 tot 10 minuutjes. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!