Minestrone

De echte Italiaanse
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 2 uur Cook Time 30 min Total Time 2 uren 30 minuten

Description

Ach ja, weer zo'n gerecht dat alleen je eigen moeder maakt zoals het hoort. In ieder Italiaans huis kan er maar eentje minestrone koken: mamma.

Minestrone kent veel recepten en dus ingrediënten. Dit is toch wel de klassieker.

Hoe eet je het?

Minestrone bevat geen bouillon en geen boter. Daarom kan het in de zomer ook prima koud worden gegeten, en dat is erg lekker.

Passato

Ouders weten dat minestrone goed voor je is. Kinderen zijn daar vaak wat moeilijker van te overtuigen. Een truc die nog wel eens wil helpen in Italiaanse gezinnen is de "passata", dezelfde minestrone mar dan gepureerd. Dan zien de kinderen die enge stukjes niet en vaak lusten ze het dan opeens wel:)

Voor 3 liter

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Verse groente is belangrijk
    • Snijbiet vinden kan nog wel eens een probleem zijn; je kunt het vervangen, als het echt niet anders kan, met spinazie
    • De bonen die u gebruikt moeten voorgekookt zijn; het lekkerste is een combinatie van cannolicchi en borlotti, ongeveer half om half
  2. Snij de winter pijn en de bleekselderij parmentier.

  3. Zet deze aan in een hoge pan met een flinke scheut olijfolie.

  4. Snij de aardappel in grove stukjes.

  5. Wanneer de bleekselderij en winterpeen mooi geglaceerd zijn, voegt u de aardappel toe.

  6. Was de snijbiet grondig en verwijder lelijke stukjes.

  7. Laat goed uitlekken.

  8. Snij de courgette in schijfjes en daarna in kwartjes.

  9. Snij nu blad instellen van de snijbiet een niet al te grote stukken.

  10. Spoel de courgette in de snijbiet voor de zekerheid nog een keertje af.

  11. Wanneer de aardappel een tijdje heeft meegestoofd, kunt u water toevoegen aan de soep.

  12. Zorg voor een mooie verhouding tussen de groenten en het water.

  13. Zet op, breng aan de kook, en voeg nu snijbiet en courgette toe.

  14. Snij de tomaat, giet de gekookte bonen af.

  15. Nu mag ook de tomaat erbij.

  16. Als de soep weer kookt voegt u de bonen toe.

    • Breng op smaak met zout
    • Laat de minestrone op niet al te hoog vuur koken tot alle ingrediënten beetgaar zijn.
  17. Klaar om te serveren! Het enige dat nu nog ontbreekt, tenminste, volgens de Italiaanse traditie, is een scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas op ieder bord. Klaar! Bent u vegan? Dan zonder de kaas.

Keywords: soep, minestra, groenten

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *