Print opties

Midden-Oosterse lamssaucijs met lavash en stoofgroenten

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 2 uur Cook Time: 15 min Rest Time: 2 uur Total Time: 4 uren 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Gemakkelijk te maken met een willekeurige saucijs. Wij hebben gekozen voor een eigengemaakte lamssaucijs (klik voor recept).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 lamssaucijzen (liefst eigengemaakt (zie recept))
  • 4 aardappelen (vastkokend)
  • 2 Armeense lavash (1/2 per bord)
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 courgette
  • 8-10 trostomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper
  • vers korianderblad
  • paar eetlepels kaymak of yoghurt
  • Keukengerei
  • Koekenpan
Instructies
  1. Voorbereiding:
  2. Kook een aardappel per persoon gaar in de schil

  3. Wel de saucijzen een paar minuten in heet (net niet kokend) water.

    • Maak een bodempje olijfolie warm in een koekenpan
    • Bak de saucijzen langzaam gaar (10-15 minuten)
  4. Stoof ondertussen in wat olijfolie de groenten en breng op smaak met zout en peper.

  5. Serveertip:
    • Leg op ieder bord een ruim blad Armeense lavash
    • Daarop de in grove blokjes gesneden aardappel
    • Daaroverheen de verse gesneden koriander
    • Daarnaast de gestoofde groenten
    • Serveer met yoghurt of kaymak en/of het bakvet 
Keywords: runderdarm, adana, kebab, lamsvlees

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!