Piepkuiken aan het spit

Coquelet grillé à la broche
pinit

Coquelet grillé à la broche

Piepkuiken aan het spit

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 20 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Kippetje aan het spit. Altijd lekker. Maar piepkuiken aan het spit – dat is toch nog wel even wat anders. De heerlijke “poussins” of "coquelets", want zo heten deze Franse jonge kippetjes, zijn uitermate geschikt voor grillen aan het spit. Ze vormmen een perfect krokant korstje en binnenin zijn ze zacht, smeuïg en oh zo smaakvol. Heerlijk!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vlees en marinade:

Keukengerei:

Instructies

    • Verwarm de oven voor met de grillstand op 200°C
    • Kijk de kuikens even na of ze helemaal goed schoon zijn binnenin
    • U kunt ze vullen met een lik boter, wat zout, wat knoflook. Voor dit recept zijn we gegaan voor puur natuur
    • Rijg de piepkuikens een een schoon spit
    • Hier en daar kunnen nog pluisjes van veren aan de piepkuikens zitten U kunt deze even verwijderen door er met een crèmebruléebrander langs te gaan. Let er wel op dat u de huid niet beschadigd, dat zou jammer zijn.
    • Kruid de piepkuikens met peper en zout of met uw eigen rub
    • Knijp er een teentje knoflook over uit uit met de knoflookpers
  1. Een heel dun straaltje olijfolie van voor naar achter, even inwrijven met de vlakke hand en de piepkuikens zijn klaar voor de oven

    • Braad ze aan het spit in 15-20 minuten mooi krokant en gaar van binnen
    • Controleer de kerntemperatuur met een kernthermometer. De temperatuur moet rond de 65°C zijn in het midden van de dij
    • Klaar!
  2. Lekker met patate al forno (klik voor recept). Kunt u tegelijk met de kip klaarmaken: gewoon in een braadslee onder het spit plaatsen!

Keywords: kip, kuiken

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?