Print opties

Masterclass: duurzame paaseieren

Œufs de Paques durables

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 9 min Total Time: 14 minuten
Beschrijving

Zo leuk om zelf te doen!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • azijn
  • water
  • eieren
  • Maak een keuze voor de kleur:
  • turmeric (Geel)
  • spinazie (Groen)
  • schil van rode ui (Bordeauxrood)
  • rode biet (Roze tot rood)
  • vlierbessen (Paars)
  • rode kool (Roodbruin)
Instructies
    • Was de eieren grondig
    • Pak een steelpan of een faitout, afhankelijk van het aantal eieren
    • Kies een kleur en doe het bestanddeel dat de kleur bepaalt in de pan (op de foto is dat rode kool)
    • Voeg de eieren toe
    • Giet water over het geheel tot alle goed onder staat
    • Breng naar het kookpunt en 20 minuten zachtjes koken
    • Haal de eieren uit de pan en houd even apart
    • Zeef het water en giet het terug in de pan
    • Voeg de eieren weer toe, zorg dat alles weer onder water staat en voeg per liter 4 el. azijn toe
    • Laat de eieren in het gekleurde vocht afkoelen, hoe langer – des te intenser de kleur
Keywords: pasen, eieren

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!